Aktiviteter

På våra avdelningsmöten gör vi olika aktiviteter tillsammans. Aktiviteterna följer scoutmetoden som är unik för scouting.

Scoutmetoden

Scoutmetoden är en metod för personlig och social utveckling där vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen. Varje scout får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Våra aktiviteter är utmanande, roliga och spännande.

På Scouternas webbplats kan du läsa om scoutmetodens sju olika delar. »

Scouternas Aktivitetsbank

Scouterna har en egen Aktivitetsbank där alla kan hitta roliga aktiviteter för olika åldrar och med olika teman.

Hitta aktiviteter i Aktivitetsbanken. »

Läger

På sommaren brukar vi erbjuda våra scouter från Äventyrarålder och uppåt veckolånga seglingar med vår segelskuta S/Y Nordan. Kårens deltagare brukar också kunna delta på större läger, antingen inom kåren eller tillsammans med andra scoutkårer. På sommaren brukar det anordnas större läger tillsammans med andra kårer som burkar vara riktigt lärorika och roliga att åka på.

Prata med avdelningsledarna om du vill veta vilka läger de planerar för sina scouter under terminen.

Utrustningslista för läger

Varje läger har sin egen utrustningslista. Vi har tagit fram en standardutrustningslista för att åka på en helghajk. (Mer dokument går att hitta under För Scouter > Dokument och filer).
Kolla alltid av med ansvarig ledare för hajken vad som gäller för just din hajk eller läger.

Scouternas läger i Sverige och världen

Från att du är upptäckarscout kan du åka på läger i Sverige och världen som anordnas centralt av Scouterna. Det kan till exempen vara en segling i Östersjön med vår segelskuta S/Y Nordan eller den utmanande vandringen Explorer Belt någonstans i Europa.

Scouternas läger i Sverige och världen. »

Sat
09:30 Hästmuren – Gävle sjö äventyrarna
Hästmuren – Gävle sjö äventyrarna