Scoutdräkten

De flesta känner igen scouterna på grund av skjortan med tillhörande halsduk som har varit scouternas kännetecken sedan rörelsen startades i England 1907.
Tanken med scoutskjortan var från början att kläderna inte skulle vara det som skiljer människor från olika samhällsklasser åt, och att scouterna skulle kännas igen av människor som inte själva var scouter.
Tanken idag är egentligen densamma – scoutskjortan ger en känsla av samhörighet

Vår scoutdräkt
Sedan 2007 har alla scouter i Sverige en gemensam scoutdräkt som är modern och tilltalar alla åldrar. Kollektionen består av kort- och långärmad skjorta, kort- och långärmad t-shirt samt pikétröja. Färgen är petroleumblå.

Dessa plagg finns att köpa via Scoutshoppen.

Kolla gärna med någon scoutkompis, avdelningen eller kåren om någon annan tänkt köpa något så kan ni dela på frakten. Det går även att klicka i att man handlar genom Gävle Sjöscouter och på så sätt kan vi få ett extra bidrag till kåren utan att det kostar er någonting.

Märken
Märken har man på skjortan för att markera vilken avdelning och patrull man tillhör, samt för att visa vad man gjort och kan. Här kommer en snabb sammanfattning.

• Kår och distriktsmärke på vänster arm längst upp.
  • Sverige/EU/pojk/flickmärke på höger arm, längst upp.
  • Avdelnings och patrullmärke på höger ficklock.
  • Lägermärken på höger arm, och resten i princip på vänster arm.
  • Klicka här för att ladda ner ett dokument om märkesplacering