Om kåren

För oss är det viktigt att alla scouter känner att de är trygga i vår verksamhet. Vår kår består av ca 70 medlemmar och vi håller till i Gävle.

Vi är en scoutkår med inriktning på sjöverksamhet.

Vår kår startades 1928  och 1932 blev vi med scoutlokal och flyttade in i källaren på S:t Ansgars hus där vi fortfarande håller till idag.

Vi har flera olika anläggningar inom kåren. På Norrlandet har vi vår scoutgård Hästmuren där vi har hajker och olika evangemang. I Gävle skärgård har vi vår ö Tjuvharen där vi har sommaraktivteter som segling och paddling. Vi har även vår skuta S/Y Nordan som vi har veckoseglingar med på sommaren längs Östersjöns kuster.

Hos oss är medlemsavgiften 400:- per termin.